top of page
bennekom-centrum-lente.jpg

Bennekom

Bennekom wordt omringd door bossen en buitengebied. De campusterreinen van Universiteit Wageningen liggen op een steenworp afstand. Bennekom heeft een levendig centrum en prettige woonwijken in een prachtige groene omgeving. 

 

Bennekom bestaat uit 4 buurten, met in het noordwesten 'De Halderbrink', ten noordoosten 'De Laar', ten zuidoosten ligt 'Bennekom-zuidoost, en ten zuidwesten ligt de buurt 'Boekelo.'

Geschiedenis

Bennekom als woonplaats heeft een lange historie.


Zo werden eind juli 2006 op het terrein van het voormalige Bennekomse ziekenhuis de resten van een boerderij met bijgebouwen, een graanopslag- en een afvalkuil uit de vroege ijzertijd (800 tot 500 v. Chr.) gevonden.


Ook zijn er in de buurt van Bennekom enkele grafheuvels uit de oudheid te vinden. 

De oude kerk in het centrum van Bennekom heeft een lange geschiedenis: Recent onderzoek wijst er (door de vondst van tufstenen fundamenten) op dat het eerste gebouw waarschijnlijk al uit de twaalfde eeuw dateert. 

Bennekom,_kerk1_foto5_2010-03-02_15.35.J
Onze Droom
kasteel-hoekelum.jpg

LANDGoed Hoekelum

Hoekelum is een kasteel en landgoed tussen Ede en Bennekom.

De oudste vermelding dateert uit 1396. De oorspronkelijke opzet van het landgoed was strak en formeel. Rond 1900 zijn daarin veranderingen aangebracht. In het bos liggen gebogen paden met bomen en in de weiden werden boomgroepen geplant. Er kwamen vijvers, waterlopen, bruggetjes en een theekoepel. 

Inspiratie
bottom of page